Om

Jeg hedder Ejnar Riis Hansen. Er født, den 16. August 1963 i Fredericia og har altid boet i byen. Jeg er vokset op i Hvidbjerg, en lille by, ca. 8 kilometer fra Fredericia centrum. Hvidbjerg ligger mellem Fredericia og Vejle, men vi har i min familie, altid været vendt mod Fredericia.


Jeg er gift med min dejlige kone fra Brasilien. Hun har 3 drenge, hvoraf de 2 bor her hos os i Danmark. Den ældste er desværrre blevet udvist af landet, da systemet mener han ikke har ret til at opholde sig i Danmark, da han var fyldt 18 år, på det første indrejsetidspunkt.

Jeg har gået i skole de første 7 år på Gårslev Skole og 8. -9. klasse, på Gauerslund skole. Efter folkeskolen, gik jeg på Fredericia/Middelfart Handelsskole (IBC) Her gik jeg på EFG og kom i lære som reservedelsekspedient hos Volvo i Fredericia. Samtidig med, at jeg var i lære og i årerne efter min elevtid, tog jeg en del relevante fag på aftenskole. Det var fag som: Engelsk, Regnskab, Data og Merkonom i Markedsføring.

Efter jeg blev udlært som reservedelsekspedient, kom jeg til Serviceafdelingen hos Fredericia Motorkompagni,der stod for importen af de russiske Lada biler i Danmark. Her var min opgave at afgøre reklamationsrapporter fra forhandlerne og få så mange penge hjem igen fra fabrikken som muligt, for at dække garantiforpligtigelserne i Danmark. Det foregik i samarbejde med en russisk ingeniør, der selv kunne få defekte dele til ikke at fejle noget.

Resten af mit arbejdsliv, har jeg beskæftiget mig med salg af forskellig slags. Tiden efter arbejdet med biler, kom jeg til min hel store passion, nemlig Radio/TV og elektronik hos Dansk Supermarked, Føtex Vest i Fredericia. Her blev jeg hurtigt områdeleder indenfor Radio/TV, elektronik, foto, ure, musik og data. Her fik jeg 8 år med salg af varer i det nævnte grupper, lave salgsudstillinger samt specielle vareeksponeringer af avisvarer.

Gennem mit job i Føtex, kom jeg i kontakt med et pladeselskab, der tilæbød mig et job som kørender sælger.

Et dejligt frit job, hvor jeg fik lært Danmark at kende fra Århus/Ringkøbing og ned, samt Fyn og Langeland. Det til knap 6 år, da det var på det tidspunkt, piratkopieringen af musik for alvor tog fart. Det blev næsten en håbløs opgave at sælge en original CD og i dag er det hele jo nærmest streamingtjenester både på musik og film.

Jeg forsøgte at skifte jobretning imod EDB/IT. Jeg tog en SAP brugeruddannelse på EDB-Skolen i vejle, men det skulle vise sig at blive sværere end som så. Skoleopholdet varede 6 måneder, med indbygget praktik i en virksomhed. Her var jeg så heldig at havne hos ABB, der var ved at opgraderer deres EDB system fra SAP 4.2 – 4.6. Et større projekt og da kurset var slut, fik jeg lov til at blive 6 måneder mere, for at gøre projektet færdigt.

Skiftet til IT, var ikke så nemt, så det gik tilbage til salg. Jeg fik muligheden for, at være med til at starte teleselskabet “3” i Danmark og her var jeg i 9 spændende måneder. Det førte til et job hos TDC Butik i Kolding Storcenter og i Fredericia. Her fik jeg ansvaret for salg af mobiltelefoner, internet & TV løsninger til private samt PC udstyr. Det blev til 8 år, 2 år som souschef i butikken i Fredericia.

Efter min tid hos TDC, tog jeg chaufføruddannelsen som TAXA chauffør og har i knap 3 år kørt TAXA i Fredericia. Det første halvandet år som fast nattevagt, resten af tiden som fast dagvagt. Her måtte jeg stoppe, da den vognmand jeg kørte ved, var ved at nedlægge sin vognmandsforretning.

Så nu er jeg igen ved at forsøge at skifte jobretning. Igen hen imod IT verdenen, hvor der siden jeg forsøgte sidst er sket en forfærdelig masse. Jeg har været på et 6 ugers forløb på IBC Innovationsfabrikken i Kolding som webmedarbejder/webredaktør.

Dette er et spændende område, som jeg godt kunne tænke mig at arbejde inden for. Der er mange muligheder, så som vedligehold af hjemmesider, holde en virksomheds sociale medier opdateret, skrive tekster til disse og meget andet.

Jeg fik 6 uger i Tænketanken i Videnparken i Fredericia, for at afklare om det kunne lade sig gøre, at starte noget helt eller delvist selv.

I 2017 blev det til et 8 dages kursus i WordPress, og her i foråret 2018, et Skriv Godt kursus. Det skulle gerne ruste mig til at finde et nyt job eller starte noget op selv eller sammen med en anden.

I min fritid interesserer jeg mig meget for mobiltelefoner, IT, min familie, at rejse ud for at se verden, hvor især Spanien er et godt sted at være. Andalucia delen, hvor også Costa Del Sol ligger, er et herligt område, som jeg aldrig bliver træt af, så her vil jeg gerne komme så ofte jeg kan, men vil også gerne se andre steder i verden. Men Spanien er helt sikkert mit favoritland og da jeg kan tale en del spansk, er jo især spansktalende lande interessante.

Hele Syd- og Mellemamerika på nær Brasilien taler også spansk. Da min kone er fra Brasilien, har jeg også været der en enkelt gang på ferie, og det var en stor oplevelse. Vi har nu en lejlighed derovre, så regner helt sikkert med at vende tilbage jævnligt.